Google Analytics

Monday, July 3, 2017

Къщичките за птици - направи си сам

Здравейте ! Понеделник е вече 10:41 . Времето се разхлади , надяваме се и Вие .

Днес ще говорим за къщите за птици , благодарим Ви за идеите , с които коментирахте в нашият Фейсбук профил .

Като за начало , ако Ви е необходима къща за птици има два начина да се сдобиете с нея. Като единия е или да си я купите или да си я направите Вие. За предпочитане е да си я закупите , защото е по-лесно и все пак може да е сглобяема , за да проявите майсторските си умения.
Изработката на къща за птици става , чрез изработка на конструкция , която се облицова или чрез накрояването на различни елементи , които се сглобяват.

Да , приемем , че днес със Вас ще изработим една къщичка за птици. Какво ни е необходимо ?


  • Дървен материал 
  • Прободен трион
  • Рулетка
  • Лепило за дърво C200
  • Виброшлайф 
  • Шкурка 100 , 180 , 200
  • Винтове
  • Пирони
  • Чук
Най-важното е да уточним размери , в случая нека нащата къща за птици да бъде 20 см височина , 20 см ширина и 20 см дължина , за да ни бъде още по-лесно ще я направим с двускатен ( остър )  покрив.

Първо набавете се със стари летви 30х30мм . Трябва да се отрежат 12 летви с дължина 17 см. След което ги съединете с помоща на винтоверт и винтове. Преди да поставите винт в края на всяка летва с четка нанесете достатъчно лепило , за да бъде конструкцията максимално здрава.
Трябва да сглобите куб.

След като сте готови с основната конструкция е време за покрива . Поставяте две летви от 10 см отгоре на конструкцията , която сте сглобили точно на половината на 17те см т.е. на 8,5 см. Трябва да отрежете още четири летвички , които да добавите към тези , които сте залепили , за да се получат триъгълници . Щом сте готови и с това съеденете двата триъгълника с летва.

Конструкцията Ви приблизително трябва да изглежда така , като разбира се е по кубична и покрива не е толкова висок. Но все пак :))
Преди да облицовате е нужно да направите няколко стойки в самата къщичка , които да закрепите към конструкцията
Материалът , с който се облицова се нарича ламперия , но ако не разполагате с такъв е добре да поне си набавете дъски в дебилина 1,5 см и ширина 9 см.
Ориентировъчно , за да облицовате стените и пода ще трябва нарежете необходимия брой дъски с дължина 20 см. Които трябва да напаснете и заковете с пирони и не забравяйте ЛЕПИЛОТО .

За покрива измерете растоянието от горната летва до една от двете стени и така ще откриете размера на дъските за покрива. Който също да облицовате .

Дупката на къщичката се пробива с прободен трион , но може с бормашина с боркорона 50 мм.  Можете да шлайфате неравностите , да китнете , ако се налага и лакирайте по избор , може да оставите естественият цвят на дървото.

На нашата къща за птици има и хидроизолация , тя е по-голяма защото е декоративна , но все пак беше закупена с предназначената и цел Къщичка за птици.

Открийте и други къщички за птици в нашият онлайн магазин За дома и градината , цъкнете на линка https://zadomaigradinata.vikremonti.info/ Телефон за контакти 0888323359




No comments:

Post a Comment